Egyéni konzultáció – mi is ez?

A klasszikus szakmai megközelítés magában foglalja az empátiát, hitelességet és az feltétel nélküli pozitív elfogadást a szakember részéről. Eközben a kliens őszintesége, megnyílása is támogatja a folyamatot, ahol érzékeli a segítő törődését, támogatását. Fontos, hogy a szakember stabil támasz legyen a kliens részére, aki képes vezetni a konzultáció önreflektáló folyamatában, kvázi a kliens számára térképet biztosítva.

Ha mindehhez megfelelő energikusság is kapcsolódik a szakember oldaláról, akkor nem a páciensnek kell megtalálni a forrását, és mozgósítani a legtöbbször szűkös tartalékait, hanem könnyebbé válik a dolga. Lényeges még, hogy a szakember képes legyen körülhatárolni azt a problémát, amelyen dolgoznak. A sikeres kezelés végén az érett segítő kellő időben tudja elvarrni a szálakat.

Mi történik az egyéni konzultáció során?

Beszélgetünk, konzultáluk, de nem csak cseverészünk az időnket töltve. A külső kommunikáció eszköz, hogy meginduljon a belső kommunikáció, melynek segítségével más nézőpontokat találunk, megértésre lelünk, és a személyiségünkben kezd rend kialakulni. Lehetséges, hogy a szépen zajló életünkben is elégedetlenek vagyunk, és amikor megérintjük azt a belső részünket, amelyik érzelmileg sarokba szorított, akkor leszünk először dühösek, később elfogadók a helyzetünkkel kapcsolatban.

Az új alapokra helyezett személyiség működése olyan, mint egy sportautó, amely szükség esetén nagy teljesítményt képes leadni, de egyben biztonságosan és kényelmesen lehet vele autókázni. Eközben az autó nem füstöl, puhán gurul az élet soksávos autóútjain, és kellemes vele haladni. Ehhez a változáshoz nem kell szemétre dobni a meglévő „autónkat”, sokszor elegendő, ha néhol beállítjuk a működését, és egy szervezettebb megértési szinten, teljesebben éljük az életünket.

Az előzőekkel szerettem volna azt a tévedést eloszlatni, hogy „dilisek” mennek pszichológushoz, illetve azt is, hogy „aki nem képes a saját életproblémáit kezelni, az nem való erre a világra”. Szakemberhez fordulni számomra igényesség, legyen az vízvezeték szerelés, vagy lélektani probléma kezelése. A csap csepegésével én magam is elkontárkodtam otthon, eszközök híján azonban egy befőttesgumis „bénázás” lett a megoldás. Egy szakember aztán pár perc alatt tökéletesen megoldotta a problémát.

Itt

Óradíjak

Fizetési lehetőségek:     átutalás, kp., Revolut

Szolgáltatás

egyéni konzultáció

Díj

28000 Ft

Időegység

50 perc

Itt

Jelentkezés konzultációra